Strudel cu mar

de LUK in Dulciuri, 31 Mar 2013 | 4846 vizualizari

 

Un aluat de foietaj foarte bun ...

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • 100ml apa calduta
  • un varf de lingurita de sare
  • o jumatate de lingurita de otet
  • 6-7 linguri de faina
  • o jumatate de pachet de margarina pentru copt
  • 5 linguri de faina cu varf(daca e prea moale se mai pun 2lg de faina)
  • 1kg de mere rase si calite 10 min
  • 2-3 linguri de ulei fierbinte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mar:

Din apa,sare,otet si 7 linguri de faina se face un aluat.Adaugati treptat faina iar daca vi se pare ca e suficient de elastic dupa ce ati pus 5 linguri,nu mai puneti restul de faina.Aluatul nu trebuie sa fie tare.

Amesteca margarina cu cele 5 linguri de faina.

Se intinde primul aluat pe masa tapetata cu faina.Peste el se intinde aluatul cu margarina,se impatura apoi se intinde iar pe blatul de lucru. Se taie in 2,astfel vom avea 2 randuri cu strudel.Peste acest aluat se pune umplutura eu am folosit mere si ulterior am repetat cu visine din compot.

Se pun in tava cele 2 randuri.Se taie cu un cutit trecut prin ulei fierbinte,in bucatile dorite.Dupa ce le am taiat,picuram pe fiecare capat(taietura) uleiul ramas(fierbinte)Coacem la 150 de grade cca 35min(pana sunt rumenit)

Fierbinti le pudram cu zahar pudra.Sunt delicioase alaturi de o inghetata de vanilie.

TIPS-URI

1

daca aluatul e prea tare foile vor iesi tari,nu fragede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu mar si nuca